Linn vann SM guld

Foto: Deca Text & Bild

Årets inomhus SM arrangerades i den nya inomhushallen i Gävle, den andra i landet med 6 banor på rundbanan. Linn Nilsson kom direkt ifrån Polen och löpte endast lördagens 3000m, med tanke på snart stundande VM tävlingar. I SM loppet låg nu Linn och avvaktade tills det var tre varv kvar, då skruvade hon upp farten radikalt och ställde främste utmanaren, gamla klubbkompisen Lisa Öbergh helt i skuggan. Med tiden 9.27,91 vann hon loppet med 11 sekunder. På samma distans för herrarna kom en småsnuvig Anders Grahl inte riktigt upp i normal nivå utan fick nöja sig med en totalt elfte plats på 8.31,08. Inomhuspers blev det däremot för Benjamin Åberg på 800m med tiden 1.55,65, även om tiden inte riktigt räckte till final. Tim Söderqvist fick till sist en 6:e plats i en rekordtuff vikttävling, med resultatet 18,85. För medalj krävdes i år över 20 meter.