Många Hällesegrar på terräng DM

Hälle IF stod värd för årets terräng DM, och för första gången arrangerade vi tävlingar uppe i den vackra Bjursjöterrängen med ombyte och prisutdelning i skidstugan. Efter en lång kall mars månad så var vädret på topp med perfekt temperatur för löpning och varjefall inledningsvis lite solsken. Banan är som alltid fast och löpvänlig, men kuperad. Upp och ned hela tiden. I herrklassen 4km så blev den en lite avvaktande duell mellan 18 årige Merhawi Seyfu och två år yngre Sharmarke Ahmed, Merhawi höll igen lite och klippte till mot slutet och segrade med tre sekunder på 4km banan. Hans tid blev 13,49. Bland veteranerna så blev det seger i M40 genom Joakim Nätth, M50 genom Nicolaus Fager, K40 genom Karin Knauer men kanske framförallt M45 genom Erik Framme som med tiden 14,08 var mindre än 20 sekunder efter seniorsegraren. I ungdomsklasserna så blev det seger på 2km för Alexander Carlsson i P15 med imponerande 7,09. Alexander som dagen innan vunnit korta banan på Uddevalla fjällmaraton. Tilda Knauer vann F15 på 7,57 och i P13 imponerade Algot Wedberg stort med seger på 7,34. Segrare blev även Nelly Elned i F13 och Ailo Zackrisson Ljung i P11.