Emma och Filmon vann i Kungsbacka

Kungsbacka anses vara Sveriges äldsta lopp som fortfarande årligen genomförs, första loppet gick redan på 1800-talet. De första 100 åren genomfördes dock loppet mellan Kungsbacka och Göteborg, 27 km var då distansen, numera genomförs loppet helt inom Kungsbacka tätort. Ett citylopp med den lite ovanliga kombinationen halvmaraton och kvartsmaraton. I huvudklassen, halvmaraton, blev det i år två överlägsna segrar till Hälle IF. Filmon Fshseayen följde upp segern i TIF terängen med att vinna detta historiska lopp i överlägsen stil på 1.10,42, mer än 2 minuter före tvåan i loppet. Första milen gick på snabba 32,56 sedan skönk farten i den tuffa vinden men sluttiden är ändå nytt personbästa. Nära perset var det även för Hälles överlägsna damsegrarinna Emma Stokland som noterade fina 1.21,30, bara 20 sekunder ifrån hennes fjolårstid på Göteborgsvarvet. I övrigt kan vi notera seger i P9 klassen för Andor Zackrisson Ljung och en andra plats i F15 för Tilda Knauer.Fjärdeplatser på kvartsmaran blev det även för Hälles veteraner Daniel Tidholm och Karin Knauer.