Och fler Hälleframgångar på terrängfronten

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Terrängsäsongen rullar på i de västsvenska skogarna som skimrar av höstfärger. Linus Wirén vann Hyssnaloppet, ett traillopp i skogarna mellan Bollebygd och Skene. Ett 38km lopp som går under rubriken Kings of the hills. Linus segertid på den 38km långa och tuffa trailbanan var fina 2.49,25, en pressning av hans eget rekord med ett par minuter. Annelie Johansson sprang ett gatlopp, 10km långa Running lights och blev 2:a med tiden 37,19. Besegrad endast av svenska VM medaljören i orientering Lina Strand. Daniel Lund vann Sävedalsloppet med tiden 34,08 (10km) och här kom Daniel Tidholm på 4:e plats.

Leif Jonsson – Hällelöparen som löpt samtliga 44 Stenshultsrundor

Och så Stenshultsrundan, denna klenod bland lopp. Ett retrolopp där ingenting ändrats sedan 1980-talet; överlastade prisbord, skidnummerlappar med knytsnoddar, sprakande högtalare och till och med ålderklassindelningen är från 1900-talet. Men vad gör det, banorna var som vanligt tuffa men skapligt torra och väl preparerade. Och deltagarantalet upp emot 400!  Erik Framme var bäste Hällelöpare på 10km, han vann M45 klassen och totaltvåa i mål med tiden 38,30. När det gäller tiderna så får man tänka trail, det är knixigt, mjukt, kuperat, teknikkrävande och noll sikt framåt. På 5km vann Alexander Carlsson P16 med fina tiden 20,31, detta trots fall på en hal spång.Tvåa och trea  var också från Hälle; Ludvig Jernmark Burrows samt Axel Johanson. Imponerande var också 59 årige Leif Jonsson som gjorde sitt 44:a lopp i rak följd, i mål hade han 23,57. I P14 klassen på 2,5km blev det dubbelseger genom Algot Wedberg 9,31 före Jonas Magnusson 9,42. Imponerande tider på den tuffa banan. I F14 klassen blev det till och med en fyrdubbel seger. Hilda Törngård vann på 10,30, precis halvminuten före Camilla Duff. Därefter Philippa Duff och Moa Höögs. I de allra yngsta klasserna kan noteras segrar för Ester Strand (F12), Hanna Strand (F10) samt Carl Lindeskär (P8).