63,02 av Musse!

Foto: Deca Text & Bild

Hälles Mustafa Mohammed hade precis kommit hem ifrån träningsläger i Ethiopien när han ställde kosan till spanska Barcelona för stadens stora halvmaratonlopp. Den snart 40 årige Mustafa gjorde en av sina starkaste insatser på senare år när han hängde på Napoleon Solomon och Robel Fshia den första milen på snabba 29,30. På andra milen så fick Musse släppa knappt två minuter mot de övriga svenskarna som stormade emot ett nytt svenskt rekord. Men med cirka 30,30 på andra milen och 63,02 i mål så noterar Musse sin näst bästa tid i karriären och slår givetvis även ett nytt svenskt M40 rekord på distansen. Bra löpresultat kan även inrapporteras ifrån tävlingar inomhus i Göteborg där Anders Grahl vann herrarnas 3000m på 8.30,51 före Arvid Örn som noterade nya perstiden 8.34,27. Pers även på fjärde plats av junioren Olle Ahlberg med tiden 8.38,49. I Stockholm har Sharmarke Ahmed noterat den överlägset bästa tiden i Sverige på 1500m P17 när han i Sätrahallen noterade sig för 4.04,87.