Ny rekordpressning av Daniella i diskus

Det andra RM i vinterkast bjöd på många fina resultat när tävlingarna gick av stapeln på kastplanen i Göteborg utanför Friidrottens Hus, med tak över kastringen och påslagna värmefläktar. Som mästerskapstävling kan man väl dock sätta ett ganska stort frågetecken för arrangemanget. Tim Söderqvist var till exempel ensam startande i herrarnas släggkastning. Men detta till trots så gjorde han en lysande insats och kastade hela 65,33, bara metern ifrån personbästat, vilket pekar på att hans pers i viktkastning på DM inte var en tillfällighet. Tim har startat bättre än någonsin. Daniella Persson imponerade på nytt, hennes diskusresultat 46,97 på Indoor Throwing i Växjö pressades nu först till 47,15, sedan 48,93 och slutligen 49,58. Nytt distriktrekord med över fyra meter och överlägsen seger i F19 diskus. Vi noterade även seger i F16 slägga genom Johanna Hallsten med nya perset 41,33 och en 6:e plats för Monia Kristensson i F17 slägga med 46,19.