Fin säsongspremiär i Skatåsterrängen

Musse, Anders, Richard och Merhawi efter tävlingarna i Skatås!

Många Hällelöpare tog tillfället att testa vårformen när Solvikingarna arrangerade sina vårtävlingar på den närmast mytiska ”grusåttan” vid Skatås motionscentral. Här kunde man välja att springa ett varv, och en vecka senare 2 varv (16km) eller 4 varv (32km). Första helgens 8km tävling i ett vidrigt väder med iskallt regn, här visade Anders Grahl fortsatt god form med att bli 4:a med tiden 24,28. Där bakom så placerade sig ytterligare tre Hällelöpare på topp 15. M35 veteranen Daniel Lund kom 9:a på 25,19 och där bakom så kom Anders Bergman 12:a och Daniel Cullin 14:e. På damsidan så säsongsdebuterade Sarah Edsberger med att bli 6:a med tiden 29,20. När det en vecka senare var dags för 16km så var vädret blåsigt men inte fullt så blött. Här vann nu Anders Grahl med tiden 51,12, och vann därigenom även kombisegern på 8+ 16km. Anders tid var nära minuten bättre än fjolårssegrarens tid. Unge Merhawi Seyfu imponerade med att bli 4:a med tiden 53,14 och Rickard Bäckström 6:a med 54,57. På damsidan imponerade 16 åriga Irma Törngård med att bli 6:a med tiden 70,44. Till sist så fick vi se ett nytt banrekord när Hällelegenden och numera M40 veteranen Mustafa Mohammed sprang runt 32km banan på 1.48,14, ett träningspass inför sommarens SM maraton, mån tro. För Musse hägrar guld nummer 26, som skulle göra honom till ensam etta på alltime high listan.