Kanonlopp av Linus Wiren i Nürnberg

Hälles duktige ultralöpare Linus Wiren inledde säsongen med ett 6h lopp i tyska Nürnberg. Det gäller alltså att hinna så långt som möjligt på 6 timmar. Man löpte på en slinga i en park i de centrala delarna av staden. Tävlingen blev snart en kamp inte mot motståndarna, för Linus var totalt överlägsen, utan en kamp mot måttbandet. Det svenska rekordet ligger på 90200 meter, alltså 9 mil och 200 meter. Alltså ungefär som avståndet mellan Uddevalla och Göteborg! Linus löpte på jämnt och effektivt men loppet saknade digital underhandsrapportering om hur långt löparna löpt, endast genom sin personliga support fick han en uppdatering, så spurten startade lite för sent. Men hans slutresultat blev ändå lysande 90 033 meter, alltså snubblande nära det svenska rekordet. Resultatet tyder även på Linus personbästa på 100km från ifjol på 7,08 i högsta grad är inom räckhåll.