Stor halvmaratonhelg för Hälle

Meraf Bahta gjorde i lördags sitt andra halvmarathonlopp på två veckor. Denna gång i baskiska Azpeitia i norra Spanien. Trots framskjuten start på grund av brand och en kuperad och blåsig bana sprang Meraf in på 1.11.42, en förbättring av hennes distriktsrekord med nästan halvminuten. Meraf innehar nu alla distriktsrekord från 800m till Halvmarathon! En stor trupp från klubben sprang i helgen Venloop halvmarathon i nederländska Venlo. Snabbast i mål var Oscar Carlsson som noterade fina 1.06.34 och slutade på 25:e plats. Därbakom persade Arvid Öhrn med 1.08.42, Anders Grahl noterade 1.09.51 och Daniel Cullin sprang i mål på 1.14.08. På tjejsidan debuterade Samrawit Mengstaeb med att springa in på fina 1.15.28 och Sarah Edsberger persade stort med 1.19.34! Robert Alexandersson sprang 10km vid samma tävlingar och noterade 32.04 på andra plats I Göteborg arrangerades varvetmilen och Hälle hade ett par löpare till start som alla stod för fina instanser. Anders Bergman var snabbaste Hälleit med perset 31.58, Richard Bäckström persade även han med 32.47.