Linus imponerar stort i säsongsöppningen

Hälles svenske mästare i ultramaraton har imponerat stort i säsongsöppningen, på för honom rena sprinterdistanserna. Först vann han i god konkurrens klassikern Premiärloppet på Skatås, en tuff, kontrollmätt 10km bana på imponerande 31,08. Därefter var han totalt överlägsen på DM i terränglöpning ute på elljusspåret i Henån. Två varv kring deras tämligen kuperade 2km slinga, vilket blir många höjdmeter. Linus hade här segrartiden 12,36 på 4km distansen. Tvåan Merhawi Seyfu fick till slut släppa hela 55 sekunder till Linus, och trea därbakom blev Benjamin Åberg som spurtade ifrån P17 segraren Sharmarke Ahmed. Alla ifrån Hälle. Två glada återkomster såg vi i loppet, 17 årige Nils Bredin har kämpat länge med en efterhängsen benhinneskada men kom nu 2:a i P17 på fina 14,21. Fyra i herrklassen kom Jacob Lidman, som för övrigt även var topp-10 på Premiärloppet. 23 årige Jacob var för sex år sedan i IUSM final på 400m men har därefter synts ganska sporadiskt. Nu var han bara sexton sekunder bakom Benjamin.

På ungdomssidan tog Hälle också ett par DM-guld i Henånsterrängen. 14 årige Algot Wedberg vann P15 2km på fina 7,06 och Camilla Duff vann F15 på 8,06.Bara två sekunder före syrran Philippa.