Världsklass av Julius !!

Helgen bjöd på tävlingar på lite olika håll. I Lerum slutade M22 junioren Jacob Lidman på en fin 4:e plats i deras millopp. Ett lite ovanligt race som delvis går i stadsmiljö, delvis i rem terräng. Platsen efter kom klubbkompisen och M35 veteranen Daniel Tidholm. I klassiska Kungsbackaloppet, Sveriges äldsta långlopp med anor tillbaka till idrottsrörelsens barndom så kom Merhawi Seyfu 2:a i huvudklassens halvmaraton. Att han sedan i sitt första lopp på distansen noterar snabba 1.11,18 imponerar stort. Men helgens riktiga sensation bestod 27¨årige Julius Strömberg för i skogarna kring Kristiansand i Norge, när han med fem minuters marginal blev norsk mästare i ultratrail. Julius pluggar just nu i Oslo, vilket helt uppenbart lyfts hans löpning en klass under den senaste tiden. Distansen var 60km i den kraftigt kuperade och halvt obanade terrängen på Norges sydkust. Det klättrades totalt 2300 höjdmeter så benen fick slita tufft både uppför och nedför . Julius sluttid blev imponerande 5.22.02 och han besegrade två uttagna norska VM deltagare.