Inomhus Veteran-SM i Malmö

K40 stafettlaget

I helgen arrangerades inomhus veteran-SM i friidrott i Malmö och Hälle IF ställde upp med en stor trupp. Bl.a. så kunde klubben nu äntligen ställa upp med ett kvinnligt veteran stafettlag. Det var i klassen K40 på 4x200m som veterantjejerna gjorde debut och sprang hem guldet och satte då distriktets första rekord för klassen. I laget sprang Anna Logg, Weronica Hägg, Catrine Forsström och Maria Gylfe.

Övriga resultat:

K40
Catrine Forsström hoppade hem guldet i K40 stavhopp efter en stabil hoppning.

Anna Logg sprang till sig ett fint brons på K40 200m och överraskade sig själv och alla andra och hoppade goda 4.28 i K40 längd. Det var nytt distriktsrekord! Anna sprang även till sig en 7:e plats på 60m och kom på 5:e plats i kula.

Maria Gylfe fick till ett fint årsbästa i K40 viktkastning med resultatet 9.20 och vann ett silver.

K45
Weronica Hägg vann ett silver i K45 viktkastning efter att ha kastat över 10m för första gången. Resultatet 10.36 innebar också nytt distriktsrekord! Hon tog även ett silver i tresteg på 8.77, även det nytt distriktsrekord. Brons tog hon i stavhopp och på 200m, och fick även en 4:e plats på 60m – endast 2 hundradelar från bronset.

M40
Nicklas Tolleson hade störst framgångar av Hälles aktiva med sina dubbla guld! Först vann han M40 1500m på 4:25.13 och senare sprang han även hem guldet på 800m med den fina tiden 2:07.90.

Anders Logg är en av Hälles pålitliga medaljkandidater och skulle varit med och tävlat. Tyvärr så skadade han sig i första grenen längdhopp och fick avbryta helgens tävlande.

M45
Patrik Hägg sprang hem guldet på M45 400m på goda 54.33. Han sprang även till sig ett silver på 200m, detta trots att han fick springa i B-finalen på bana 1.

Erik Framme sprang in på en 4:e plats på M45 3000m, endast 4 sekunder från bronset.

M50
Nicolaus Fager gjorde ett bra VSM och har i vinter visat att han är på gång igen. Han sprang till sig dubbla silver på M50 800m och 1500m. Tiden 2:17.18 på 800m är också ett nytt M50 klubbrekord!

Nu hoppas vi att fler veteraner följer med på kommande mästerskap och tävlingar. Veteran friidrotten växer hela tiden med antalet utövare.