Topptid av Petra Hurtig i Espoo 24h

Foto: Deca Text & Bild

Hälles duktiga ultratjej Petra Hurtig gjorde i helgen ett nytt fint lopp över den tuffaste av alla VM-distanser, nämligen 24 timmars löpning. Man springer alltså ingen bestämd distans, utan det gäller att hinna så långt som möjligt på ett dygn. Loppet gick denna gång i finska Espoo, strax utanför Helsingfors på en kort inomhusbana. Stämningen var god men banorna var trånga och de många deltagarna gjorde att de snabbare löparna hade tufft med alla varvningar. Detta till trots så gör Petra ett fint lopp och noterar sig för resultatet 214 718 meter, en förbättringen av resultatet från Växjö innan jul med drygt 10 kilometer. Placeringsmässigt blir Petra tvåa i detta prestigelopp, bara besegrad av Boråstjejen Therese Fredriksson. Sverige är en stormakt inom ultralöpning och just nu i början av säsongen så är tre av de fyra främsta i världsstatistiken ifrån Sverige, och en av dem är Petra.