Hällesegrar till skogs och på väg

Foto: Deca Text & Bild

Långloppssäsongen har kommit igång på allvar, den gångna helgen var den första med de nya reglerna och vi kan räkna in flera långlopp med Hälle-deltagande. I Borås så genomförde Kretsloppet sin första ”riktiga” deltävling, man har haft flera virtuella tidigare. Denna gång var distansen 21,1km (halv-mara) och loppet gick på cykelvägar runt Viskan, och som ofta denna sommar så var värmen något hög för att vara perfekt. Utifrån dessa förutsättningar kan vi glädjande notera att Annelie Johansson segrade i damklassen på 1.23,16, det är första gången på ett par år som Annelie vågat sig på asfaltslöpningen. En fin placering på halvmaran blev det även för Carl Toller i MALKAR-loppet i Kalmar där han blev 3:a på 1.19,08, givetvis även här i kraftig värme. Lite mera skugga än i Kalmar var det kanske i skogarna i norra Halland där Patrik Lindegårdh vann Bockstens-trailen 24km på 1.53,32. Det kan också noteras ifrån helgen att 15 åriga Nelly Elned 60,49 på 400m vid tävlingar i Enskede, det var bara 0,2s ifrån fjolårsperset och en tydlig formindikation.