Härlig dubbelseger på Kraftprovet för Samuel och Samrawit

Till skillnad ifrån många andra långloppsarrangörer som bara ställt in så planerade Kraftprovet för ett alternativt upplägg i år. Motionsklasserna stack iväg i klungor under dagen om cirka 50-60 löpare. Till sist genomfördes en elitklass i ungefär samma omfattning. Det var lite glesare publikled, lite längre avstånd mellan löparna men banan var den samma, 11600 meter, varken mer eller mindre. Inramningen var också den samma och klassen på prispallen mycket stark. För Hälles del så hade vi en revanchsugen Samuel Tsegay på startlinjen, här ställdes han mot främst Linus Rosdal som han förlorade mot på SM milen. Men nu körde Samuel en annan taktik, han stack iväg direkt i starten och bibehöll sedan loppet igenom en lucka på runt 30 sekunder till Akele-löparen. Samuels tid var snabba 35:17 i värmen. Låt vara att temperaturen tack och lov sjönk 5-6 grader under tävlingsdagen. I herrklassen hade Hälle ytterligare en löpare bland de tio främsta, nämligen Jesper Junhamn med en 9:e plats på 40:50. Om Kraftprovet blev en revanch för Samuel så var det än mer en sådan för hustrun Samraweth Mengsteab som idag visade upp en betydligt tuffare attityd när hon ställdes mot tisdagens SM 4:a Hanna Lindholm. Samrawith hakade på en grupp av grabbar och fick snabbt en lucka till Hanna, vilken växte in i mål till över en minut. Samrawiths tid 40:35 är den näst snabbaste av en Hälletjej, bara hon själv gjorde bättre 2019.