Algot snabbast i Bredfjället Trail

Foto: Tobias Åberg

I lördags genomfördes Bredfjället trail med start och mål på Norra fjället i Ljungskile. Det var tredje året som vi arrangerar terrängloppet på Bredfjället. Start och mål var som förra gången loppet hölls uppe på Norra Fjällets friluftsgård. Förra året sattes loppet på paus precis som många andra arrangemang men i lördags var det dags igen med ett 80-tal deltagare som sprang 10 km eller 18 km på Bredfjällets stigar. Vädret kunde inte vara bättre med 20 grader och sol och stämningen på topp. Först i mål kom blott 16 årige Algot Wedberg från Hälle IF som sprang 10 km på 46:44 min. Senast loppet genomfördes kom han på tredje plats, på i princip samma bana, på tiden 51:01 så det var en ordentligt förbättring av resultatet. På andra respektive tredje plats kom Gonzalo Rodriguez och Noel Karlsson (IK Granit). Första kvinna i mål på 10 km kom Caroline Aronsson från klubben 3CT på tiden 57:47 min. På andra respektive tredje plats kom Charlotta Linger och Therese Bergström. I 18 km blev det en spännande upplösning. Karin Nilsson från Ullevi FK låg först vid varje vätskekontroll men i mål sprang en överraskad Henrik Karlsson från IK Granit in som första person på 1:38:23. Det visade sig att Karin hade sprungit lite fel på slutet och tappade någon minut. Hon blev trots allt första kvinna in i mål på tiden 1:39:27. Ett par minuter senare sprang Daniel Taube över mållinjen och därefter Andreas Nilvander som sprang för LO Bikes. På andra plats bland kvinnorna kom Evelina Edkvarn från Trollhätteklubben LKTV88 och på tredje plats kom Marie-Louise Johansson. Efter loppet bjöds det på burgare och ett trevligt utomhusmingel i strålande solsken. Många trötta deltagare, ett par stukade fötter men alla var överens om att Bredfjällets stigar är väl värda mödan. Tack alla hurtiga deltagare och glada funktionärer för i år!

Vi ses 2022!