Topplaceringar på OCR Golden Trophy på Backamo

På Backamo, strax söder om Hälles hemort Ljungskile, ligger ett av Sveriges förnämsta OCR center. Denna nya gren skall utskrivas Obstacle course race eller på hjältarnas språk hinderlöpning. Men inte den variant vi är vana med ifrån bantävlingar utan en betydligt tuffare variant som för tankarna till amerikanska marinkåren. Här möts uthållighet med styrka och teknik. Tävlingen på Backamo löpte över 5km med 100 hinder utplacerade i vägen; det rör sig om klassiska plankhinder, repklättring, vattenhinder, bära tunga föremål en viss sträcka och mycket annat. Hälles Martin Bäckström, som vann RM för en månad sedan, gjorde en imponerande insats med tiden 35,23 och noterade här en andra plats, bara 40 sekunder bakom danske Jonas Drescher. Hälledebut gjorde Sara Forsström, även hon svensk riksmästarinna 2021. Sara vann ohotad med tiden 45,35 och även på tredje plats blev det röd-vit randigt genom Anna Larsson.