Sharma och Julia glänste vid U20 Road Race i Oderzo

I den norditalienska staden Oderzo, nära den slovenska gränsen avgörs varje år juniorloppet European U20 Road Race, som namnet anger så rör det sig om ett landsvägslopp, för killarna 10km och för tjejerna 5km. Loppet motsvarar EM i landsvägslöpning för juniorer och springs på en varvbana i stadskärnan i den lilla staden. I loppet för de manliga 19-års juniorerna så gjorde Hälles Sharmarke Ahmed ett lysande lopp och kom in som 3:a på 31,16. Näst bäste svensk var Wilhelm Bergentz på 31,25. Det svenska laget vann överraskande lagtävlingen.

I damklassen så följde en annan Hälle-aktiv, Julia Svennblad upp med att bli total 4:a i damernas lopp, detta efter en lysande avslutning där hon plockade 11 placeringar sista kilometern. I mål sprang hon in på fina 17,12. Tillsammans med Alma Malmsten Nilsson och Nora Lundin så slutade Sverige tvåa i lagtävlingen för tjejerna. I det svenska laget återfanns även Tilda Knauer som efter sjukdom veckan innan hade svårt att göra sig själv rättvisa.