Martin vann Malmö toughest, Sara trea

OCR säsongen går mot final och Malmö toughest är en av årets viktigaste tävlingar, vilken samlar stora och starka startfält till en minst sagt tuff, lerig och kompakt tävlingsbana på Limhamnsfälten med stark marinkårs-touch. Jämfört med riks-mästerskapen så ligger hindren tätare och är mer spektakulära, och den avslutande rampen blev en stark utslagsfaktor. Här gäller det att inte tveka, full fart upp på den starkt sluttande väggen och sedan sträcka sig upp och fatta kanten på hindret och dra sig över. Hälles elitpar Martin Bäckström och Sara Forsström var på plats och höll sig som väntat väl framme. Martin var helt överlägsen i herrklassen och vann med tiden 25,26, nära minuten före tvåan. Även Sara var på väg mot seger när hon fick problem med ett hinder och föll tillbaka några placeringar. I mål var hon 3:a med tiden 32,31.