VSM i Kastmångkamp: silver och brons


Under söndagen arrangerades Veteran-SM i kastmångkamp på klassiska Källbrinks IP i Huddinge. I kastmångkamp tävlar man i alla fem kasten: slägga, kula, diskus, spjut och vikt, och man får poäng efter resultatet precis som en vanlig mångkamp. Ifrån Hälle IF deltog tre starka kastartjejer i två veteranklasser.

Bäst gick det för Angelica Kela som tävlar i K40-klassen. Hon hade en mycket bra inledning i släggan där hon med sitt första kast på 31.06 inte bara satte nytt personligt rekord utan även nytt distriktsrekord i K40! Sedan stod det en tuff kamp om guldet mot Anna Werner ifrån Turebergs FK. Till slut blev det ett fint silver för Angelica, endast 16 poäng från guldet!
I samma klass deltog även Maria Gylfe. Maria som bara för ett par månaders sedan gjorde en knäoperation har inte kunnat träna på som vanligt. Men nu fick hon OK från sjukgymnasten och ställde upp på VSM. En fin 4:e plats blev det för Maria efter en stabil kastkamp. Hon vara bara 100 poäng efter bronset som togs av Ann-Karin Wikström från Huddinge AIS.
Weronica Hägg deltog i den äldre klassen K45. Efter en bra inledning där hon kastade iväg släggan 30.46 (vilket var näst-pb) så gjorde hon en jämn kastkamp och trots att regnet vräkte ner och kastringen var full av vatten i sista grenen vikt så kunde hon hålla undan sin tredjeplats och vinna brons! Mot de suveräna kastarna Camilla Matsson från Kils AIK och Anna Ek från Hakarpspojkarna fanns det inget att göra.