Dubbelt Hälle i topp på Next Challange Kalmar

Vårt nya OCR-team fortsätter skörda stora framgångar runt om i landet. Nu åkte paret Martin Bäckström och Sara Forsström till Kalmar och tävlingen Next Challenge Kalmar. På en 7km lång bana med 30 hinder startade man i två uppdelade elit-startgrupper vilket gjorde det svårt att ha koll på exakt hur man låg till i totalen. Efter en snabb start med många hinder i början drog både Sara och Martin ifrån efter några hinder och ökade sedan ledningen under löpningen. Ett antal moment med simning och flera olika grepp och styrkehinder senare kom man bort till ett svårt hinder som kallas för gibbons där man ska köra armgång med lösa grepp som man förflyttar och fäster under tiden man hänger i dem. Kravet är att man måste fixa alla hinder, annars är man utom tävlan och endast ett 10-tal klarade av det svåra hindret, Martin och Sara självklart två av dem. Därefter kontrollerade både Martin och Sara hem sina respektive klasser där Martin vann med dryga minuten och Sara med drygt 4 minuter!