Dubbla silvermedaljer till Ester på Götalandsmästerskapen

Äntligen så har man kunnat genomföra ett Götalandsmästerskap i friidrott för 13-14 åringar, efter det att tre mästerskap blivit inställda på raken pga Covid. Årets tävlingar gick på anrika Malmö Stadion, vilken precis som Nya Ullevi och Rimnersvallen byggdes till VM i fotboll. Efter något sjukdomsåterbud så deltog Hälle med sex aktiva, vilka alla placerade sig topp-8 i minst en gren. Mest framgångsrik var 14 åriga Ester Strand med två silver medaljer och en femteplats. Första dagen blev det silver på 1500m hinder med tiden 5.19,43, därefter på söndagen silver på 2000m med nya perset 6.33,14. Det var för övrigt ett fantastiskt 2000m lopp, Lova Malmqvist Sjögren slutade 8:a med strålande tiden 7.02,44. Som jämförelse kan nämnas att vid USM för 15 åringar så hade Esters tid överlägset räckt till guld, och Lovas tid till en 6:e plats. På 1500m hinder blev det bakom Ester också en 4:e plats för Lova med tiden 5.44,85 och en 5:e plats för Moa Enander med tiden 5.48,54. F14 kröntes med en 8:e plats för Nadira Muminovic i F14 80m med 11,00. Motvinden var som en vägg.

Vid sidan om F14 tjejerna så tog Sophie Gisaeus en glädjande och lite överraskande brons på 200m F13 med tiden 27,97 i kraftig motvind. Faktiskt så var hon bara några få tiondelar ifrån guldet. En stor positiv överraskning var till sist 13 årige Linus Framme som tog en 4:e plats i P13 på 1500m med tiden 4.53,45, tredje bäst någonsin i Hälle IF. Linus var även 7:a på 600m med tiden 1.44,63.