Många personbästatider på Köpenhamn halvmarathon

I Köpenhamn ligger man någon månad före Sverige ifråga av avregleringar av Covid begränsningarna i samhället, vilket innebar fulla startfält, dubbla publikled utmed banan och god stämning på Köpenhamns snabba halvmaraton. Hälle hade ett tiotal löpare på plats och placeringsmässigt bäst var Michelle Schnellbacher som går från klarhet till klarhet denna säsong. Hon slutade på en meriterande 35:e plats med tiden 1:19,36, hon var även näst bästa svenska på denna tid som var pers med över två minuter.

Bäst på herrsidan var Tony Hatefnejad, som börjar hitta höstformen. Tony var förra helgen 4:a på Stockholm halvmaraton, nu blev han 72:a i Köpenhamn men på en vida snabbare tid, 1:09,54. Bakom honom hade Daniel Parheden 1:11,43, Johannes Bogren 1:11,44 och Niklas Wiberg 1:15,46. I K35 räckte Michelles tid till en silver och Johannes kom 9:a i M40. Totalt så deltog cirka 20 000 löpare i loppet, ,med deltagare ifrån hela världen. Nästan normalt alltså.