SM guld i maraton till Samuel Tsegay!

Foto: Deca Text & Bild

Stockholm maraton blev första mass-eventet i löpning efter det att restriktionerna helt avskaffats. Och det blev en återinvigning av eventet som hette duga, i stället för kvävande junivärme så gick nu loppet under perfekta omständigheter, runt 12 grader varm, uppehåll och måttlig vind. Så det blev gott om personbästatider även Stockholm maraton inte är att betrakta som en snabb bana direkt. Hälles Samuel Tsegay hängde med i tätklungan länge, en tätklunga som decimerades allt efter hand som farten närmast osynligt skruvades upp allt närmare Stadionborgen man kom. När Samuel Russom fick släppa på Strandvägen så gick Samuel Tsegay mot SM guld. Totalt slutade han fyra efter tre snabbt spurtande afrikanska löpare. Samuels tid blev denna gång 2.12,34. Två minuter snabbare än hans tid på SM loppet ifjol på norra Djurgården. Bakom Samuel så presterades det starkaste maratonloppet någonsin i svensk historia, Mustafa Mohammed fick nöja sig med en 7:e plats på SM med tiden 2.19,19. Han har faktiskt vunnit förrut på sämre tid och tredje bästa placering av Hällelöparna hade Nuray Yassin med en 12:e plats med tiden 2.28,58. Bland de hundra första hittar vi även två ytterligare Hällelöpare; Toni Österholm, 2,47 samt Victor Eliasson 2,53.