Lagseger i Växjö marathon !

Foto: Deca Text & Bild

Växjö marathon är lite speciellt, då det går 8 varv kring Växjösjön. Den lilla sjön är Växjös svar på reservoaren i Central Park New York, en populär löparslinga mitt inne i staden, helt platt men som alltid när man springer utmed en strand – känsligt för vind. Hälle hade nio aktiva på plats, vilka hade formerat sig i två olika lag. Snabbast för dagen var Pontus Albertsson som imponerat tidigare under säsongen på kortare sträckor, nu blev han 3:a med tiden 2.40,16, näst bäste Hällelöpare blev Ashkan Fivrin som med tiden 2.44,03 tog en rejäl revanch på förra veckan s DNF på Göteborgs marathon. Ashkan var även näste bäste M40 löpare. Vidare så noterar vi 2.44,30 av Hannes Hjalmarsson och 2.47,39 av Carl Toller. I damklassen så vässade vår ultra stjärna Jessica Svärd snabbheten med 3.11,08. Hur gick det då i lagtävlingen? Jo, det blev seger för Hälle 1 före Hälle 2, snacka om lagkross.  I Varberg blev Gustaf Ferrand Drake 10:a med tiden 1,24 och i Sävedalsloppet 10km så var det rödvitrandigt på 4:e plats genom Jonathan Jungmalm med 35,25 och det blev M45 seger för MIkael Lipschütz 38,34. I Borås så prövade 16 årige Henok Ande på trail i samband med tuffa Rya åsar trail, och det blev en överlägsen seger på korta banan (5km).