Erik Framme vann Stenshultsrundan

Det har sagt tidigare på det här forumet, Stenhultsrundan är unikt. Det är vad man kallar vintage. Om man vill uppleva ett klassiskt terränglopp anno 1975 då skall man bege sig till den lilla idrottsplatsen 10km söder om Uddevalla. Här använder man gamla knyt-nummerlappar med sponsorer som inte existerat på 30år, här har man prisbord, varm korv, spruckna högtalare och inte ett datachip på mils avstånd. Till och med åldersklass-erna är vintage, övriga Sverige skiftade på 90-talets slut. Men loppet behåller sin popularitet trots att arrangören knappt gör någon information om att loppet finns. Men det är smidigt, anmälningsavgifterna är anspråkslösa och för någon 20-lapp extra så kan man anmäla tills en halv timma innan start. Banorna är väl närmast att beskriva som trail idag, knixiga och mjuka. Segern på långa banan, ger också historiska vibbar då Hälles trotjänare Erik Framme vunnit loppet flera gånger förut. Nu ryckte 48 åringen ifrån de sista motståndarna när några kilometer återstod och var med 39,29 ensam under 40 minuter. Mest uppmärksamhet fick nog ändå en annan trotjänare i klubben, nämligen 62 årige Leif Jonsson  som var första manliga löpare i mål på korta banan. Leif tillhör den lilla skaran av grundare i Hälle, som var med redan 1973 när klubben startades. I ungdomsklasserna blev det flera segrar; Hanna Strand imponerade på nytt när hon vann F12 2,5km på 9,29. Viktor Jernberg vann P12, Ester Strand vann F14 och Linus Framme kom 2:a i P14. Dessutom deltog flera duktiga Hälleaktiva framgångsrikt i de ännu yngre åldersklasserna.