Snabba 400m lopp på Julklappsjakten

Julklappsjakten är den mest historiska av Göteborgs inomhustävlingar i friidrott, äldre än Friidrottens Hus. Det är också den numerärt största. Vissa av oss minns fortfarande när tävlingen med ett par tusen starter kördes i numera saligen nerbrunna Slottskogsvallen med medeldistansloppen i Frölundaborgs ovala foaje. Då var det ingen silent gun inte, då sköt starters med 9mm krutladdningar i en hall stor som en vanlig gympahall tills krutröken kunde skäras med kniv. Men nog av nostalgiska tillbakablickar. Årets tävlingar var den första normala stortävlingen, reglerat endast att publiken avkrävdes covid-pass. Hälle mjukstartade med ett tiotal aktiva på plats, men dessa noterade stundtals mycket intressanta resultat. Fjolårets utropstecken på USM, Nelly Elned gjorde en förnämlig start av inomhussäsongen på 400m genom att vinna överlägset på nya U-distriktsrekordet 58,15. En timma därefter så tar hon även en tredjeplats på damernas 4x200m tillsammans med Tilde Dahlberg, Embla samt Leonora Riquelme. Tiden 1,49 imponerar mot bakgrund av att tre av fyra deltagare hade 400m lopp i benen.

Foto: Deca Text & Bild

På pojksidan så upprepade Leo Bergman Nellys bedrift, även om han använde en annan strategi med full fart ifrån början. Hans sluttid 52,88 var ändå personbästa med över två sekunder. På kortare distanser så noterar vi segrar för 09:orna Noomi Bergman, 200m på 27,74, Noel Johansson, 60m på 8,38. Stort positivt utropstecken även för sprintcoachen Josef Åberg som persade rejält med 7,21 på 60m, vilket gav en andraplats i seniorklassen. Även på medeldistans noterade vi två fina resultat. Agnes Knauer, född 07, slutade 2:a på 1000m med fina 3.08,44, pers med drygt 11 sekunder och ett år yngre Linus Framme slutade 2:a på 1000m med 3.15,90.