Snabb mara i Valencia av Samuel

Deca Text & Bild (arkivbild)

Valencia har blivit något av långlöparnas Eldorado, här genomförs topplopp på alla distanser och under olika tider på året, mest creddigt är ändå maratonloppet i adventstid. På startlinjen stod Hälles bägge klubbrekordhållare Samuel Tsegay samt Annelie Johansson. Förutsättningarna var lite olika, Samuel är regerande svensk mästare som i våras noterade världstiden 2,06 i spanska Sevilla. Annelie har på grund av många skadedrabbade år inte kunnat springa en full mara sedan just Valencia 2015 då hon satte sitt personbästa 2.38,57. Men nu var båda på startlinjen. Valencia bjöd som vanligt på en flack bana och lagom temperatur, dock var vinden besvärande stark och det blev viktigt att hitta klungor. Både Samuel och Annelie gjorde nu smarta lopp och plockade ut fina slutresultat. Samuel noterade näst bästa tiden 2.07,08 och Annelie bröt mållinjen på glädjande starka 2.49, 53.

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

På hemmaplan i Delsjöterrängen har avgjorts Skatås Mörkaste, 1250 deltagare med pannlampa ute bland myrar och granskog löpte 12 km natttrail. Också här hade Hälle två löpare som noterade goda resultat. Allsidige Tobias Jäger, RM silver i OCR och veteran-SM medalj i terränglöpning visade nu även toppklass i trail-disciplinen. Han slutade 2:a på fina 55,00, bara knappa halvminuten efter Eksjös Lucas Sundblad. Mycket bra även av Fredrik Björndahl på 13:e plats med 60,57.