Hälle minns Johanna Apelryd

Vi har på morgonen nåtts av nyheten att Johanna Apelryd gått bort i endast en ålder av 28 år. Johanna var aktiv löpare i Hälle under gymnasieåren och en tid därefter, och även om hennes löparkarriär ofta stördes av sjukdom och skador så noterade hon flera fina resultat, främst JSM brons i K22 10km vid SM-milen i Malmö 2014. Bilden ovan, där Johanna i Hällelinnet är längst till höger, är ifrån den prisutdelningen. Johanna var även en tid en populär och omtyckt ledare vid sommarfriidrottsskolor. Direkt efter JSM bronset så flyttade Johanna till USA för studier i kommunikation, först två år på Hawaii, därefter två år i Los Angeles. 2019 flyttade så Johanna så till Australien, men vid bortgången var hon sedan en tid åter tillbaka i Sverige. Hälle hedrar minnet av Johanna och vi låter våra tankar gå till hennes familj och närmast sörjande.