Härlig bredduppvisning av Hälle på Sylvesterloppet

Jämfört med den sibiriska vintern som rådde runt jul så bjöd nyårsafton i Göteborg på ganska behagligt Sylvesterloppsväder, det var en handfull plusgrader, Lützen-dimma och en svag sydvästlig vind som drog in från sydväst. Lite knappt tusen löpare hade mött upp, allt ifrån nationell elit till en löpande julgran samt ett kompani med cirkusclowner. Milbanan är flack men inte supersnabb, allt för många tvära kurvor i rullgrus skapar allt för många stop and go.

Det gällde inte minst för vår duktige swimrunner Johan Skårbratt som måste ha slagit sig in i Guiness rekordbok med tiden 40,15, vi snackar då om löpning med en fyrlingsbarnvagn. Imponerande! I övrigt så mönstrade Hälle ett 20-tal löpare bland de 60 första i mål, stark bredd med andra ord. Snabbast idag av Hälle-löparna var 22-årige Felix Axelsson, som fortsätter att imponera. Han hängde först med blivande segraren Oscar Claesson i ett lite för tufft tempo, efter halva loppet såg Felix lite sliten ut, men han knöt ihop projektet föredömligt och landade i mål som 4:a på utmärkta 31,03. Femma i loppet kom Anders Grahl med tiden 31,47, hela loppet med Anders Bergman tio meter bakom. Bergmans tid blev 31,49. 24 årige Dag Blandkjen, gjorde första tävlingsstart för Hälle genom att bli 8:a med tiden 32,29. Dag är en 24 åring ifrån norska Kristianstad som till vardags springer orientering i IFK Göteborg.

En som också imponerade stort var 16 årige Algot Wedberg som var total 12:a och överlägsen segrare i P17 klassen med tiden 33,29. Lägg så till Andreas Höye 33,36 och bäste masterlöpare Johannes Bogren 34,26 så har vi alla Hälle löpare på topp 20 listan. På damsidan så försvarades Hälles färger av  Annelie Johansson som var total 3:a med 36,57, samt bästa master-tjej. På sjunde plats kom Sarah Edsberger med tiden 37,26.