Martin Bäckström glänste vid Tough Viking

OCR premiären hölls nu under lördagen i Slottskogen, med ett par tusen deltagare, dunkande musik i högtalarna, en speaker som lät som hämtad ifrån amerikansk wrestling, pyroteknik och givetvis en spektakulär idiotvägg som sista hinder. Med andra ord showen har börjat. Hälle hade tre aktiva på plats i elitklassen och allra mest framgångsrik var Martin Bäckström som visade god form, efter halva sträckan så kom hans förbättrade löpstyrka att fälla avgörande. Han gled då lätt ifrån sin norska huvudmotståndare och vann herrarnas 10km lopp med tiden 40,47. Då skall vi veta att han på vägen passerat klättrat över flera plank, repklättrat, badat genom en gyttjebrun damm och till sist besegrat den sista avgörande väggen. I damklassen så klättrade Hälles Sara Forsström sakta i resultatlistan allt eftersom, vid sista hindret låg hon 2:a. Men på det sista planket tog det stopp. Det är inte utan att man ifrågasätter det rimliga i att ha samma höjd på väggen för både män och kvinnor, nu får det här hindret i damklassen en orimligt avgörande betydelse. Nu blev Hälledebuterande Karin Hesslow bästa Hälletjej med en femteplats med tiden 54,10. Mycket bra i den tuffa konkurrensen.