Rekordseger på trail SM. Patrik Lindegård vann med över en kvart!!

Årets SM i trailcross långdistans avgjordes i helgen i Delsjöterrängen, 73 km på en ett-varvsbana. Och vilken tävling det blev ur Hälleperspektiv! Sex tuffa grabbar i det rödvita linnet som tog sig an Sverigeeliten på den tuffa banan som i princip innebar en loop ut mot Landvetter och tillbaka, i skog, tuffa banor, med 2000 höjdmeter. Och vi snackade ju tidigare här på hemsidan om Hälles makalöst starka M40 generation, här presenterade sig ytterligare en – Patrik Lindegård, född 1979. Patrik lät fjolårsmästaren Anders Kleist dra iväg i början i mycket snabbt tempo. Kleist använde samma taktik ifjol i Ljungskile, men då var distansen bara hälften så långt. Nu var Patrik ikapp vid 3 mil och gjorde därefter ett ryck och fick en lucka som sedan utvidgades ända in i mål. Segertiden skrevs till 5.45, vilket innebär imponerande 4,45 per kilometer, avståndet till Anders Kleist var i mål dryga 16 minuter! En av favoriterna, ultra-esset Magnus Rabe gick ut mycket lugnt, lite för lugnt skulle det visa sig. Han var i mål 3:a men hotade aldrig Patrik eller Anders. Hur gick det då för de övriga Hällelöparna? Jo, mycket bra.

Daniel Bränholm löpte hem en mycket meriterande 6:a plats i det 100 man starka startfältet med tiden 6,29. Det räckte även till ett silver i M35 klassen efter just Rabe. En knapp timma efter Daniel, det blir avstånd på en sådan här lång distans, kom tredje Hällelöpare Anders Dahlgren in på 18:e plats. Den insatsen räckte faktiskt till brons i M35 klassen. M50 löparen Fredrik Larsson knep en bronsmedalj i M50 med 7.42,06 och på en tid på 8,01 kom femte Hällelöparen Amer Nezirovic. Det var en rejäl förbättring ifrån ifjol då Amer var i ny i gamet. Hälle-teamet fullbordades så av M45 löparen Philip King som slutade 38:a i loppet med 8,15. Vi skall komma ihåg att det startade ett 100 löpare i herrklassen. Och vi summerar ett guld i seniorklassen samt ett guld, ett silver och två brons i veteranklasserna.