Rickard Bäckström master-etta på Hamburg marathon

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild) 

Hälle har många starka lag, men vet i tusan om inte det allra starkaste just nu är vårt M40 lag 4 x marathon, ifall grenen hade existerat.. Mustafa Mohammed givetvis, Martin Kjäll och Johannes Bogren som båda gjort fina lopp i säsongsöppningen och så nu Rickard Bäckström som nu i helgen blåste igenom Hamburg marathon på nytt superpers 2.26,40. En tid som gav en 26:e plats i det elitstinna startfältet, och seger i masterklassen (M40). Ytterligare en Hällelöpare som passade på att persa på den snabba flacka banan genom Hamburgs centrum var Daniel Parheden som med tiden 2.36,02 pressade sitt fjolårspers med 1 minut. Det skall sägas att Hällelöparnas tider är officiell gun-time, deras chiptider var nära tio sekunder bättre vilket antyder att de hade en del löpare att springa om i början.