SM all night long; Branislav och Micke persade på 24H-SM

Årets tuffaste SM utmaning är utan tvekan 24h SM, med världens enklaste regler. Man springer i ett dygn, den som kommer längst vinner. Växjö hade bullat upp med mycket fina startfält och vädret blev idealiskt för löparna, vinden mojnade framåt natten och kylan som nog bet i supportgänget, verkar ha funkat för löparna. Hälles radarpar Branislav Pavic och Micke Gottberg gjorde en imponerande insats i ett lopp som höll så hög standard att fem löpare kvalade till EM (herr/dam). Att Pavic är en taktisk 24H löpare är känt sedan tidigare men Micke har tidigare ibland gått ut lite för hårt. Nu hängde han dock med den lugnt startande Pavic och fick en fin resa där bägge länge låg och snittade löpningen på 6min/km. Allt eftersom så klättrade man också i resultatlistan då lite för ambitiöst startande löpare fick stiga av beroende på att krafterna helt enkelt sinade. I mål kom Branislav 4:a med 237km, vilket innebar att han klarade EM kvalgränsen och satte nytt klubbrekord.

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Mikael Gottberg krossade sitt tidigare pers med 217 km och tog en tungt meriterande femte plats. Stort grattis till er båda!