Samrawit vann Kungsholmen runt

Foto: Deca Text & Bild

Årets första större långlopp med formatet 10km respektive en halvmara är Kungsholmen runt i hippsterparadiset mellan broarna. Start och mål var vid Rålambshovsparken vid Västerbron, sedan gick det raskt mellan lattecaféerna på Norr Mälarstrand, förbi stadshuset och sedan promenadstråket utmed Klara sjö, ett stråk som numera på stadsplanerarspråk kallas Kungsholmsstrand. Efter 6 snabba kilometer så gick banan sedan upp i kullarna kring Fredhäll och Marieberg. Högsta punkt kring riksarkivet, därefter ner igen till ”Rålis” igen. Stockholmarna gillar förkortande smeknamn som slutar på -is. Ifrån Hälle så hade vi fyra aktiva på plats. På 10km så säsongsdebuterade Samrawit Mengsteab i en lite oväntat tunn damklass. Samrawit var osäker på formen och gick på säkerhet, hon vann till sist komfortabelt på 34.20, 50 meter före ytterst lovande 18 åriga Tilda Månsson ifrån Fredrikshof. På 12.e plats kom Hälles duktiga K40 veteran Annelie Johansson med tiden 37.01. Herrklassen höll toppklass med flera ur den absoluta Sverigeeliten. Olle Ahlberg, Hälle sprang i mål på 30.07 efter tätkänning vid 7km men han tappade i de knixiga kurvorna på slutet där han tappade placeringar. I mål kom han in som 9:a.

Foto: Deca Text & Bild

Sedan var det ju också ett halvmaratonlopp, huvudsakligen med bredd och motion men även en del elitlöpare. Hälles löpar-influencer Tony Hatefnejad visade god vårform med att bli tvåa i herrklassen med tiden 1.10,13.