Samuel löper halvmara i Dassler-land

Foto: Deca Text & Bild

Herzogenaurach är inte bara vilken mindre stad i Bayern med outtalbart namn som helst, nej det här är bröderna Dasslers stad. Adolf och Rudi Dassler var legendariska skomakare som kom att skapa var sitt stort sportskoföretag, Adolfs företag var Adidas och Rudolfs Puma. Fortfarande så är företagen kopplade till den här orten som är en hub inom internationell sportskoutveckling. Inte konstigt att Adidas valde att ha årets lilla firmafest för sina kontrakterade löpare just här, löparna fick välja mellan 5km, 10km eller halv maraton. Hälles Samuel Tsegay valde halvmaran som han prydligt avverkade på 62,34 och fick för en gång skulle känna på hur det känns att komma 10:a av 12 löpare! Samuel ligger just i tung volymträning inför kommande Stockholm Marathon. En annan Hällelöpare som var igång i helgen var Martin Kjäll Ohlsson som vann 15km klassen på Bohustrailen vid Nordens Ark i duktigt kuperad terräng.