Martin is the toughest viking!

Andra delen av Tough Viking gick i Stockholm med start inne på Stockholms Stadion. Banan som gick genom Lill-Jansskogen var relativt kuperad med knappt 200 höjdmeter och ca. 9,5 kilometer. Något flackare än i Göteborg men också en dryg kilometer längre. Dagen till ära regnade det och var lite småkallt vilket alltid gör hinderlopp till en större utmaning då alla hinder blir svårare med tanke på att allt blir halt. Så till loppet… Martin Bäckström höll igen något från start för att enligt plan gå ifrån efter en knapp kilometer genom att rycka genom att forcera över en hög vägg och sedan göra ett ryck i löpningen. Det gav den effekt han ville och Martin tog en klar ledning och drygade sedan ut den mer och mer under resten av loppet och gick i mål i ensamt majestät inne på Stockholms Stadion.

Sara Forsström fick lite trubbel på ett halt hinder i början av loppet och hamnade därför tidigt efter men sprang riktigt starkt och intensivt och kom snabbt ikapp övriga toppfältet. Hon drog sedan ifrån övriga utom Yoie Bohlin som vann. Både Martin och Sara börjar nu känna att formen blir bättre och bättre och de siktar nu på stundande EM i Val Di Fiemme, Italien.