Sebastian 2:a på Skyrunner världscupen på Madeira

Hälles duktige traillöpare Sebastian Ljungdahl löpte i helgen den andra deltävlingen i Skyrunner World Series på Maderia. En bergig portugisisk vulkanö i Atlanten som är känd för två saker, dels fotbollsspelaren Ronaldo som kommer härifrån, dels ett sött dessertvin. Sebastian lyckades här knippa en 2a plats efter ett bra lopp. Banan var 55,6km lång och som namnet antyder så var den djävulskt kuperad med hela 4100 höjdmeter. Vi snackar upp och ner i backar som kunde vara OS backar i störtlopp, detta på en sträcka som motsvarar Göteborg till Borås och med en snittfart på 6min/km. Han öppnade kontrollerat i en helt skaplig fart i den första klättringen på 1400hm. Fegade sedan lite på mitten av banan då han var rädd för att slå sönder benen i de branta utförslöporna. Han låg i ledningen de första 30km innan Peter Fraňo som vann kom ikapp honom. Sebastian tuffade till sig på slutet och gick bra uppför i de sista två stora stigningarna, men Frano var snäppet starkare. Sebastian kände sig pigg på slutet och plockade 3min de sista 5,5km och kom i mål på 5h 49min, 2min bakom segraren. Det här var Sebastians första pallplats i en World-serie tävling.