Annelie sexa på Maraton SM

I år var SM i maraton tillbaka på sin vanliga publikvänliga tid igen, en lördag i tidig juni med en tung försommarvärme över Stockholm som en ångvarm frottéhandduk. Här kunde man glömma fjolårets septemberlopp med nära ett tvåsiffrigt antal löpare under 2,20. Nu i år gällde det att springa klokt och överleva.  Hälles storfavorit i SM tävlingen Samuel Tsegay gick tyvärr ut lite för tufft, han låg i en klunga som låg och pressade 3min/km så länge det höll, vilket i Samuels fall bara räckte fram till knappt halva distansen. När han tvingades släppa täten så bröt han med en krampande hamstringsmuskel. Då sprang Annelie Johansson mera taktiskt, pendlande mellan placeringarna 3-6 i SM-resultatlistan. I mål blev det till sist en 6:e plats med tiden 2.48,25. Annelies bästa mästerskapsinsats på flera år. På herrsidan så blev det till sist Tony Hatefnejad som tog Hälles bästa SM-placering med en 10:e plats med tiden 2.30,37. Det är Tonys nästbästa tid på distansen, och det var han nog ganska ensam om denna varma dag.