Många Hällelöpare på pallen vid Skatås ryggar

Den första helgen i juni var ovanligt rikt gynnat med lopp i väst – Sverige, ett av de större var Skatås ryggar, vilket genomfördes i Delsjöterrängen med, som namnet anger, Skatås som utgångspunkt. I huvudklassen så löpte man en halvmara på skogsstigar och med svettiga höjdmeter att knäcka, finalen är Göteborgs närmaste skidbacke Brudarebacken. I huvudklassen så kom Hälles duktige traillöpare Julius Strömberg på 3:e plats, efter två duktiga orienterare, med mycket goda tiden 1.35,16, näst bäst av Hällelöparna på 14:e plats kom Jonathan Åström. På damsidan noterade Karin Horkeby en 12:e plats med 2.06,46. På den kortare banan 4 ryggar, mätandes 14km, blev det en andra plats för Anton Svanå med 1.08,55, platsen före klubbkompisen Andreas Schöndell. På sprintdistansen 2 ryggar (7km) så blev det en andra plats för Simon Horkeby och samma placering det även i ungdomsklassen för 14 årige Alvin Mether.