Olle och Samuel imponerade stort på Sollentuna GP

Årets första GP tävling avgjordes på Sollentuna GP vars skyddande, branta omgivande sluttningar skyddade löparna delvis ifrån den annars ganska hårda vinden. Hälle representerades av ett halvdussin löpare som gjorde väl ifrån sig, På 800m så gjorde Benjamin Åberg en skaplig dag på jobbet med att toucha sitt årsbästa och bli 3:a i B-finalen med 1.52,24. På 1500m så glänste åter igen Samuel Pihström genom att för andra gången i år gå under 3,40 på 1500m, denna gång 3.39,80. I år gäller det ju att visa upp en serie av goda lopp för att så småningom kvala till EM. Nu har Samuel tre lopp inom några tiondelar ifrån 3,40. Inte illa av en kille vars friidrottskarriär startade för två år sedan. På 1500m kunde vi även se hur 18 årige Jonas Magnusson persade med 4.01,31 trots knapp styrfart de sista metrarna. Med 100m kvar så Jonas på väg mot en tid runt 3,55, men då slog mjölksyraklubban till. Men det kommer, Jonas har i år även krossat sitt pers på 800m.

16 årige Filip Jonsson noterade också ett nytt fint personbästa med tiden 4.10,71 när han gick in på en 3:e plats i D-finalen. Kvällens allra största clou ur Hälle perspektiv blev kanske Olle Ahlbergs 15 sekunders sänkning av sitt 5000m pers 13.48,04 . Det för upp honom till 6:e plats på Hälles supertuffa all-time statistik på distansen. Han passerade Samuel Tsegay och har nu närmast framför sig Paul Koech. Det är ganska meriterade gubbar som Olle umgås med nu.