Tobias Jäger vann Stockholm Toughest

OCR cirkusen rullar på, nu senast med Stockholm Toughest. Tävlingarna gick i Tullinge i samma terräng som NM i terräng ifjol. Banan var 8 km i kuperad trail med 35 hinder. Efter den sedvanliga tjurrusningen från start var det den löpstarke Joakim Träskelin från Finland som satte tempot och låg och drog och Hälles representant Tobias Jäger försökte hålla hans rygg. Efter ca. 2 km kom ett intensivt hinderområde där Tobias kunde gå om och skapa en lucka. De kommande kilometrarna lyckades han utöka sin ledning och kände att han hade bra kontroll över loppet. Men efter att ha tabbat sig lite på ett par hinder och kört fast ordentligt i lerhindret ”mud land”, så var ledningen som bortblåst och det blev en kamp om valörer den sista kilometern in mot mål tillsammans med Joakim och Jens Edberg från Mölndal OCR. Med 100m och tre hinder kvar låg Tobias och jagade Joakim i kamp om förstaplatsen. På näst sista hindret kunde han så gå om och det blev en spurtstrid över det sista hindret, rampen, där Hällelöparen så kunde korsa mållinjen någon tiondel före och säkra en förstaplats. Jens tog sig i mål som tredje man kort därefter. Det här var Hälles femte tunga herrseger på den svenska OCR-touren i år. De övriga har tagits av Martin Bäckström som denna helg var på EM i Italien.