Guld i stafett för Anders Logg på Veteran VM

Den brukar räknas som världens största arenatävling i friidrott, vi talar då om veteran VM. Detta första stora interkontinentala mästerskap efter pandemin arrangerades i år i finska Tammerfors, vackert beläget på näset mellan Näsijärvi och Pyhyjärvi. Två av Finlands största insjöar. På Tammerfors stadion har det på senare tid arrangerats finnkamper, men denna gång var det som sagt Veteran VM. Då krävdes även två kompletterande arenor för att genomföra arrangemanget. Hälle hade bara två aktiva på plats, Anders Logg.och Angelica Kela.  Anders valde denna gång att inrikta sig på 400m där han enkelt gled igenom försök och semi. I semi noterade han avstannande den snabbaste tiden 51,83. I finalen fanns det dock inte den där ytterligare växeln som hade krävts, han noterade 51,53 men förlorade oturligt en plats på prispallen alldeles i de sista stegen. En fjärde plats alltså för Anders, på 6:e plats kom för övrigt sommarbohusläningen och Hälle-kompisen Hjalmar Didriksson som tävlar för Spårvägen. Om Anders nu hade otur på 400m med placeringen, så kompenserade det sig i en minst sagt trasslig stafettfinal 4x100m. Sverige startade i M40 med 45 åringarna Logg och Didriksson, individuelle världsmästaren M40 100m Lion Martinez samt 55 årige (!) Mårten Skogman, som har en ovanlig bakgrund som manusförfattare inom filmindustrin. Trassligt blev det som sagt, hemmanationen Finland försvann i växlarna och även storfavoriterna ifrån USA och Storbritannien. Och när även 2:an Tyskland hade problem så kunde Sverige defilera fram till en fem sekunders (!) VM-triumf. En sidoarena var Tampere Exebition sport center (TESC) där en annan Hälleaktiv huserade, nämligen Angelica Kela. Hon tävlade i den nobla grenen kast-femkamp. Här slutade hon på en 7:e plats i klassen kvinnor 40. Detta efter att bland annat noterat  3180 i slägga, 843 kula och 994 i viktkastning. Nästa gång, 2024, så går arrangemanget på nytt i Norden, nämligen i Göteborg. Då hoppas vi på en betydligt större Hälletrupp.