Tsegay var totalt överlägsen på Strömstadsmilen!

När landsvägsloppen slåss om att ha den snabbaste banan, och där tävlingsområdet med start och mål alltid är mitt i centrum så är Strömstadsmilen skönt 1900-tal. Man har ett svinjobbigt 5km varv som löps två varv och där start och mål är uppe på perifert liggande Strömsvallen, mitt i ett sömnigt villaområde. Årets upplaga höll inte den elitklass som det var förr, men segertiden för Hälles Samuel Tsegay imponerade stort, 29,30. Då skall man veta att banan är rejält kuperad och man kan säkert dra av en minut jämfört en flack, snabb bana. Samuel kom nu att köra igenom loppet som en uppvärmare inför halvmaraton SM kommande onsdag. Och han gjorde det rejält. Han var totalt överlägsen, tvåan, norske eritreanen Senay Fissehatsion kom in till mål drygt två minuter efter Samuel. Hälle hade sedan ytterligare två löpare högt upp i resultatlistan, fyra kom Dag Blandkjenn med tiden 31,56 och 10:a kom Andreas Höye med tiden 34,13.  Längre ner i listan hittar vi ytterligare en Hällelöpare, M40 veteranen Anders Byström, med tiden 39,26. Anders som är mer känd som förbundskapten i skidåkning. I de yngre klasserna hade Hälle många aktiva som höll sig väl framme. För att nämna några så kan ett sägas att F13 segrarinnan Hanna Strand som löpte det tuffa varvet på 18,19. Hon hade här bara herrsegraren på 5km före sig i mål. Bra var också L:a Göteborgsvarvsvinnaren Victor Jernberg som också var sub 19 med 18,54, vilket gav en andraplats i P13. Ytterligare en underbart anakronistisk aspekt med Strömstadsmilen är att de lägger upp en detaljerad samlad resultatlista även för 7 och 9 års klasserna.