Samuel Pihlström vann SM-guld !!!

Foto: Deca Text & Bild

SM i Norrköping fortsatte på lördagen i Norrköping, denna dag med 21 årige Samuel Pihlström i huvudrollen för Hälles del. På 1500m, löpningens blå band, så har Hälle ett flertal SM guld på damsidan men bara ett på herrsidan. Det var för 16 år sedan då Joel Bodén spurtade hem guldet på Sollentunavallen. Förutsättningarna var i år ungefär de samma som 2006. 23 årige Joel var inte då favorit, men han var i form och en tippad utmanare. På samma sätt var det i år med Samuel Pihlström, Favoritskapet vilade rimligtvis på Spåvägenduon Kalle Berglund och Emil Danielsson, men Samuel har gjort en bra säsong och har faktiskt det svenska årsbästat. Loppet blev nu ett taktiskt rävspel i måttlig fart, vilket medeldistanslopp i mästerskapssammanhang ofta kan bli.                     – Imponerande att se att Samuel, trots sin ungdom, kunde göra allting rätt i det här lopp, berömmer coachen Ulf Friberg honom. Samuel gick upp direkt för att inte riskera att bli instängd eller trampad, han drar lugnt första varven för att sedan bli passerad av Emil Danielsson. Men Samuel limmar honom elegant och på de sista 200 metrarna så avgör han till sin fördel och kontrollerar loppet in i mål på segertiden 3.47,22. Hälles andra manliga 1500m SM-guld var ett faktum Andra Hälleinsatsen denna dag var att Benjamin Åberg till synes enkelt tog sig till final på 800m.