Ifrån kust och fjäll, långloppen rullar på.

Sensommar brukar vara trail-säsong i de svenska fjällen, så även i år. I det prestigefyllda KIA Fjällmaraton 45km i Ottsjö så testade Samuel Ljungdahl formen efter att ha haft lite skadeproblem. Ottsjö ligger för den som inte är helt hemma i de jämtländska fjällvärlden, strax norr om den klassiska löparorten Vålådalen där en gång Gunder Hägg grundlade sina framgångar. Nu blev det trots allt en fin andraplats efter Oscar Claesson, och Sebastians 3,26 är bra med tanke på att banan erbjuder mycket tuff kupering, man passerar tre av områdes kalfjällstoppar. På en hedervärd 34:e plats i det stora startfältet kan vi också notera Jacob Lidman. Vi kan också konstatera ifrån trailfronten att Simon Horkeby vunnit den korta 12km banan på Bjäre trailrun och OCR-esset Martin Bäckström samt Karin Horkeby besteg prispallen i det tuffa Hermanövarvet Trail 15km som treor. Ifrån landsvägsfronten så bokför vi en dubbelseger på Falkenbergsloppet 10km för Anders Grahl 31:51 och Anders Bergman 32:09. Bäst på damsidan var Linnea Smalström med en 5:e plats med tiden 39:27. I de välfyllda startfälten avgjordes även veteranklasser där Markus Bengtsson var 3:a i M40 klassen med 33,37, Johnny Jantunen vann M50 klassen och Katarina Åström var överlägsen i K50. Ett annat långlopp som kommit tillbaka är Musselloppet ute i Lysekil, där man för en gång skull hade medvind på den vykortsvackra passagen in mot Gullmarsvallen. För Hälles del så blev det en andraplats på herrsidan för 20 årige Wilhelm Bergentz med fina 32,09 på den trixiga och kuperade banan. Sexa var Tobias Hermansson. På damsidan blev det också en andraplats, här genom Annelie Johansson som noterade 37:45.

På den kortare 5km sträckan så gladde Nils Bredin med att spurtvinna på fina 15:59. Alla systrarna Strand hade tävlingslinne på sig denna dag. Ester vann F15 5km 20:17, Hanna vann F13 3km på banrekordet 10,15 medan Ruth vann F11 på samma distans.