Samrawit vann även 5000m!

Foto: Deca Text & Bild

Inte en dag utan Hälleseger på SM. Norrköping har bjudit på växlande väder denna SM helg, söndagen bjöd på lite blåsigt väder. Perfekt för oss bohusläningar som är vana vid sekundmetrar. På damernas 5000m så sprang Samrawit klokt och strategiskt, hon lät först skidåkerskan Lovisa Modig dra i blåsten, därefter Sara Christiansson. Först när 200m återstod så tryckte Samrawit till och avgjorde lätt och odramatiskt. Segern skrevs till 16:32,71. På 7:e plats Emy Thoren med tiden 17:24,85. på herrarnas 5000m så försvarades Hälles färger av främst Olle Ahlberg, som gjorde ett nytt bra lopp i ett kvalitetsstarkt startfält. Emil Millan drog tappert och Olle hängde med i en liten exklusiv femmannaklunga som hakade på. Tempot var för att vara mästerskap tämligen raskt. När spurten drogs upp så fick Olle problem att hänga den absoluta täten, men han passerar Millan och kniper en fin 4:e plats med tiden 14:02,19. Arvid Örn kämpar mitt i fältet och slutar på en 11:e plats med tiden 14:30. Benjamin Åberg löpte i dagens sista löpfinal, herrar 800m. Första varvet gick lugnt och avvaktande på dryga 55, sedan kör Kramer och Francois. För Benjamin som låg bra i rygg, vid det tillfället så kom farthöjningen lite plötsligt och han tappade tempo och rytm, och det blev en rejäl lucka fram. På sista 200 meter så täcker Benjamin upp bra och bevakar sin 5:e plats in i mål. Tiden blev dock för honom beskedliga 1.53,69.