Linus och Fredrik dubbelvann Skogsmaran

Hindåsloppet var länge en skogsklassiker på Västkusten, 35km på skogsstigar, över spångar och genom den tuffa Delsjöterrängen. Sedan tog det slut, men så har loppet återuppstått i den nya trailvågen under namnet Skogsmaran, och nu är långa banan just en maraton alltså 42,2km. Loppet startar på Skatås och målet är i Göteborgarnas gamla vintersportort Hindås på 152 möh, där skidhotell och hoppbackar fortfarande finns kvar. Från Skatås bar det uppför, men dessutom genom samma tuffa terräng där årets ultratrail SM genomfördes. Givetvis så hade Hälle ett starkt lag på plats, och segern gick till Linus Wiren som här gjorde sitt första lopp efter VM succén på 100km. Nu vann han på utmärkta 2.41,32. Han var sex minuter före klubbkamraten Fredrik Bakkman som i sin tur var hela halvtimman före trean i loppet. Hälle följde sedan upp med Jonathan Mayer på 5:e och Ashkan Fivrin på 8:e. På den kortare 21km banan kom Alfred Lindberg 3:a med 1.35,15.