Nya fina VM placeringar i OCR

Dag två av VM i OCR inleddes för Sara och Martin klockan 8 lokal tid. 15km, 40 hinder och över 1000 höjdmeter avverkades i en från start näst intill frostig luft men som värmdes upp i takt med solens strålar. Sara kämpade under större delen av loppet med gårdagens världsmästare på 3km från Danmark, samt ytterligare en danska, om 4:e-platsen. Hon släppte en lucka till dem båda mot slutet i en tuff utförslöpning. Som vanligt lyckades dock Sara kämpa sig tillbaka och tog sig förbi den ena danskan på det näst sista hindret och knep ännu en oerhört imponerande och stark femteplats bakom amerikanskor och kanadensare som hade fördel av hemmaplan och vana vid terrängen. Martin stod för sin kanske bästa prestation hittills i sin karriär han med och slet till sig en sjundeplats där även han fick se sig besegrad av amerikaner och kanadensare men tog en meriterande skalp då han besegrade sommarens Europamästare från Holland Jesse De Heer. Martin och Sara hälsar att de är oerhört nöjda med sina prestationer och att det känns häftigt att nu kunna mäta sig med världens allra bästa (flera av dem professionella). De tar med sig massvis av lärdomar och lägger nu upp planer för nästa års olika mästerskap.