Mission completed – Hälle vann samtliga lagguld på terräng SM!

Jag går händelserna i förväg. Ser man till alla poänggivande lopp i SM pokalen, så vinner Hälle i år samtliga lagguldmedaljer. Smaka på den. Så till andra dagen på Grimstafältet, en dag som bjöd på härligt krispigt höstväder med solsken ifrån blå himmel. I första loppet F19 hade Hälle inga deltagare, men där förekom heller ingen lagtävling. I P19 däremot så var det två lag som mönstrades, Hälle och Spårvägens FK från Stockholm. Ingen av klubbarna hade löpare som blandade sig i den individuella tätstriden, men lagfajten blev dess mer rafflande. I Hällelaget ingick Axel Johansson som kom på 8:e plats med tiden 20,02 (6km). På 10:e plats kom Jonas Magnusson och på 17:e plats Vilmer Andersson. Och miraklet av beräknande lagtaktik höll. Samtliga Hällelöpare slog ”sin” Spårvägenkille med bara en placering och säkrade lagguldet.

I damernas 10km lopp så såg det tajt ut med Samrawit utmanad av Sara Christiansson, Anastasia Denisova Thor och Hanna Lindholm, men Hälletjejen visade att hon är queen of the grass-course. Anastasia, som sällan trivs på gräs, steg av efter två varv, Sara tackade för sig ett varv senare och resten blev en defilering för en lätt tassande Samrawit över grästuvorna på Grimstadfältet, I mål noterades hon för 35,00. Bakom henne så blev det en 11:e plats för Moa Enmark och en 12:e till Emy Thorén och ett nytt suveränt lagguld närmast före arrangörsklubben Hässelby. En eloge också till 17 åriga Ida Kraft som säkrade upp lagsegern med att som 4:e Hälletjej komma 25:a med fina 40,18.

I sista loppet, det prestigestinna herrarnas 10km så mönstrades ett av de bästa startfälten vi sett i Sverige på länge. Hälles Samuel Tsegay hängde med i en tättrio fram tills en knapp kilometer återstod, då blev Andreas Almgren och Samuel Russom för svåra, men brons blev det för Samuel med tiden 29,33. Det var riktigt imponerande tider med tanke på att loppet gick på tunga gräsbanor. Som ni vet så blev det lagseger även här. Den första sedan hemma SM 2015. Bakom Tsegay så löpte Max Peter Beijmer och Arvid Öhrn riktigt bra. Max Peter kom 6:a på 30,14 och Arvid 7:a med 30,47. Lägg därtill en mycket god insats av Petter Svensson som slutar på 15:e plats i det 70 man starka startfältet.